Skip to content

Actueel

Actuele coronamaatregelen

Op 19 mei 2020 gaf premier Rutte weer een persconferentie waarin hij een verdere versoepeling van de coronamaatregelen aankondigde, vrijwel conform het eerder aangekondigde routeplan. Het zich blijven houden aan de algemene maatregelen blijft essentieel en versoepelingen kunnen weer teruggedraaid worden. Voor de uitvaartbranche zijn de volgende wijzigingen van belang.

30 personen, exclusief personeel
Een van de maatregelen die werd aangekondigd is dat vanaf 1 juni 2020, 12.00 uur, caf├ęs en restaurants onder voorwaarden hun deuren weer mogen openen voor maximaal 30 genodigden. Dat is exclusief het personeel, een nieuw gegeven.

Catering bij de uitvaartplechtigheid
Ook rond uitvaartplechtigheden – waar dus ook maximaal 30 genodigden exclusief personeel bij aanwezig mogen zijn – kan vanaf 1 juni 2020 weer catering aangeboden worden. Eventuele terrassen bij koffiekamers mogen open. Voorwaarde bij een en ander is uiteraard dat 1,5 meter afstand kan worden gehouden.

Later 100 personen bij uitvaarten?
Ook blijft aangekondigd dat vanaf 1 juli 2020 restaurants, podia, bioscopen en musea onder voorwaarden hun deuren weer openen mogen voor maximaal 100 personen. Ook uitvaartplechtigheden zouden dan vanaf 1 juli door maximaal 100 personen bezocht mogen worden. Uiteraard geldt ook dan, dat de 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden.

Een aantal leden van de LVC heeft gereageerd op het verzoek om suggesties te doen voor de 1,5 meter dienstverlening. Dat leverde interessante informatie op. Lees hier de samenvatting.

Ook interessant binnen de branche