Skip to content

Actueel

Actuele coronamaatregelen

Op 28 september 2020 zijn tijdens de landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende 3 weken van kracht. De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen.

Voor de uitvaartbranche gelden geen beperkingen aan het aantal personen dat een uitvaartplechtigheid of begrafenis mag bijwonen, zolang de locatie voldoende ruimte biedt om de afstandsmaatregelen in acht te nemen. Meer informatie over de nieuwe maatregelen en de uitzonderingen daarop vindt u op de website van Rijksoverheid.

Een aantal leden van de LVC heeft gereageerd op het verzoek om suggesties te doen voor de 1,5 meter dienstverlening. Dat leverde interessante informatie op. Lees hier de samenvatting.

Ook interessant binnen de branche